De nadelen van een CIS-registratie

Een CIS-registratie heeft verschillende negatieve gevolgen voor uw verzekeringsplannen. In andere woorden: bent u in het bezit van een CIS-registratie? Dan wordt het haast onmogelijk om een reguliere verzekering af te sluiten. Stichting CIS staat voor Stichting Centraal Informatie Systeem. Deze stichting registreert de verzekeringsgegevens van verzekeraars die in het verleden niet volgens de regels van een verzekeringsmaatschappij hebben gehandeld. Fraude, een rijontzetting of een onterechte schadeclaim zijn verschillende voorbeelden van overtredingen. Een CIS-registratie is zeer waardevol voor verzekeraars. Mensen met een CIS-registratie staan als het ware op een zwarte lijst en daarom zijn verzekeringsmaatschappijen minder ge├»nteresseerd om een verzekering aan te bieden. Als een verzekeraars welwillend is om een verzekering aan te bieden, dan zijn de voorwaarden vaak niet interessant. Hoge premies en verplichte aanbetalingen zijn hierin niet uniek.  

De nadelen van een CIS-registratie nader toegelicht 

In de voorgaande alinea werden een aantal nadelen van een CIS-registratie al enigszins toegelicht. Het is mogelijk dat u pas op de hoogte bent van een CIS-registratie op het moment dat u een nieuwe verzekering wil afsluiten. Helaas brengt een registratie weinig voordelen met zich mee. Als u bijvoorbeeld op het punt staat om uw nieuwe auto te verzekeren, dan is dit niet zo gemakkelijk als voor iemand zonder CIS-registratie. Het is nog steeds mogelijk om een verzekering aan te vragen bij een verzekeraar maar de uitkomst zal verschillen. Enerzijds is er de mogelijkheid dat de voorwaarden voor de verzekering erg nadelig zijn. U bent bijvoorbeeld verplicht om een extreem hoge premie te betalen of misschien moet u een extra borgsom betalen.  

De Vereende Verzekeringen 

Op het moment dat u niet bij een reguliere verzekering wordt geaccepteerd, rest er niets anders dan een Vereende verzekering. Dit is een speciale regeling voor mensen die bij reguliere verzekeringen niet worden geaccepteerd. Een Vereende verzekering is zeer ongunstig omdat de voorwaarden niet aantrekkelijk zijn. Het is helaas wel de enige optie op het moment dat u in het bezit bent van een CIS-registratie en wordt geweigerd bij reguliere verzekeringsmaatschappijen.  

De CIS-registratie laten verdwijnen 

Over het algemeen staat u voor ongeveer acht jaar bij Stichting CIS geregistreerd. De exacte termijn is afhankelijk van uw verzekeringsgeschiedenis. Bij het niet nakomen van bepaalde voorwaarden kan het dus zijn dat u voor een langere periode staat geregistreerd. Eventueel kan juridische ondersteuning uitweg bieden. Wilt u de CIS-registratie laten verwijderen? Neem dan contact op met Advocatenkantoor Phea. Zij zijn gespecialiseerd in de juridische ondersteuning en kunnen u voorzien van eventueel advies.