Incassobureau Rotterdam inhuren: Waar moet je op letten?

Ben je een ondernemer, en heb je last van openstaande facturen die maar niet betaald worden? Schakel dan een incassobureau Rotterdam in. Zij helpen je met het innen van je uitstaande schulden. Dit doen zij door betalingsherinneringen te sturen, telefonisch in contact te komen met je debiteur of in het ergste geval, een deurwaarder in te schakelen. Natuurlijk wil je een betrouwbaar incasso bureau inschakelen. Maar, wat maakt een incassobureau betrouwbaar? Lees verder om erachter te komen.

Schakel een discreet incassobureau Rotterdam in

Onbetaalde facturen zijn voor niemand leuk, vaak is er een reden dat je debiteur niet kan betalen. Daarom is het misschien wel het allerbelangrijkste bij een incasso bureau kiezen, dat ze discreet en respectvol met je debiteuren omgaan. Dit is niet alleen een stukje fatsoen, maar het is ook belangrijk voor de reputatie van jouw onderneming. Een incassobureau Rotterdam is natuurlijk een aparte organisatie, maar handelt vanuit jouw naam. Daarom wil je een incasso specialist die je vertrouwt en niet de relatie zal beschadigen met je klanten. Check altijd recensies voordat je een bureau inschakelt. Zijn er wat twijfelachtige recensies? Kijk dan nog even verder.

Aangesloten bij de NVI

Je kunt online bekijken of het incassobureau Rotterdam dat je hebt uitgekozen een certificaat heeft van de Nederlandse Vereniging voor Incassobureaus (NVI). Als ze een certificaat hebben, betekent het dat hun werkzaamheden gecontroleerd worden door een overkoepelende organisatie. Zo wordt iedere werknemer die werkzaam is bij een incassobureau Rotterdam met een NVI-certificaat, uitvoerig getoetst op kennis over de AVG, de WIK, algemene kennis over de NVI en natuurlijk de gedragscode. Als je een bedrijf uitkiest met een NVI-certificaat, weet je dus dat jouw persoonlijke incasso specialist goed is opgeleid. Als een medewerker het examen niet haalt, mag hij of zij namelijk niet aan de slag. 

Eerlijk over de kosten 

Een incassobureau Rotterdam hoort eerlijk te zijn over de vergoeding die ze vragen. De minimale vergoeding die een incassobureau Rotterdam ontvangt, is 40 euro. Maar, het bedrag is afhankelijk van het totaalbedrag en de verstreken termijn. Deze vergoeding is bij wet geregeld. Over de eerste 2500 euro mag een incasso specialist 15% vergoeding vragen. Deze regeling loopt tot 1% bij alle schulden boven de 190.000 euro. Als je schulden geïnd zijn, hoor je het bedrag zo snel mogelijk op je rekening te krijgen. Dit gebeurd vaak binnen 24 uur.

Makkelijke communicatie 

Een ander belangrijk kenmerk van een betrouwbaar incassobureau Rotterdam, is de manier van communiceren. Dit hoort snel, simpel en accuraat te gaan. Check altijd of je een persoonlijke incasso specialist aangewezen krijgt. Als je dit niet krijgt, loop je het risico om in een verwarrende situatie terecht te komen en dat je zaak langer duurt dan normaal. Ook kun je in de meeste gevallen zelf aangeven hoe je op de hoogte gehouden wilt worden van je zaak. Dit kan bij Incassonet via e-mail, WhatsApp of telefonisch. Ook hoor je welkom te zijn op het kantoor. De meeste incasso bureaus hebben een online dashboard waarin je ook op de hoogte wordt gehouden van je zaak. Heb je een simpele vraag? Dan kun je dus gemakkelijk inloggen op je account en checken hoe je facturen ervoor staan.