Werken in een bijzondere sector

Na je studietijd ga je op zoek naar werk dat bij jou past. Tijdens het studeren heb je wellicht al stage gelopen en heb je al kunnen proeven van een bepaalde sector. Soms vind je een baan of een bepaalde bedrijfstak gelijk helemaal leuk, terwijl een andere sector juist enorm tegenvalt. Daarom is het belangrijk om je vooraf goed te verdiepen in sectoren die je interessant lijken. Hieronder lichten we een aantal bedrijfstakken toe die wellicht sneller worden vergeten, maar misschien wel leuker zijn dan de gangbaardere!

Agricultuur 

Werken in het groen klinkt misschien niet heel interessant, maar niets is minder waar! Deze sector is namelijk erg vooruitstrevend en divers. Zo wordt er veel aan duurzaamheid gedacht: hoe kan de agricultuur nog duurzamer worden, dus beter voor milieu, dier en mens? Broeikassen worden gemoderniseerd, landbouwgrond wordt beter verzorgd en er worden continu innovaties doorgevoerd. Bovendien kan iedereen met wat voor soort school achtergrond aan het werk in deze sector: van MBO tot universitair, iedereen kan een plekje vinden. Wel verschilt de functie natuurlijk. Daarnaast is het ook belangrijk om niet te vergeten dat land- en tuinbouw onmisbaar zijn voor ons bestaan: zonder al het verse groente en fruit op de markt en in de supermarktschappen kunnen wij ons niet voeden en de benodigde vitamines tot ons nemen. Je bent dus een essentiële speler in de gezondheid van mensen! 

Offshore

Houd je wel van een beetje avontuur? Dan is werken op een boorplatform midden op zee wel wat voor jou. Ver weg van het vasteland en tussen de woeste golven moet jij je werk veilig zien uit te voeren. Na een dag hard werken hoef je je zeker niet te vervelen, want zo’n booreiland is een stad op zich. Er is genoeg te doen om je te vermaken. Wel moet je je bedenken dat je meestal vier weken aaneengesloten van huis bent, om vervolgens weer twee weken thuis te besteden. Niet iedereen vindt dit fijn. Echter, het salaris zal het voor velen goed maken.

ICT 

ICT is en gaat steeds belangrijker worden in ons leven. Daarom is een goede ICT’er in elk bedrijf van belang. Ook deze sector is erg breed: zo kun je je bezighouden met technische zaken, maar ook websites of misschien wel anti-hacking. Bovendien zoeken ze erg veel mensen in deze bedrijfstak. Ben je technisch en vind je het interessant? Er bestaan mogelijkheden tot omscholing.

Ga voor interessante en actuele vacatures naar ab-werkt.nl.