Je eigen laadpaal kopen: waarom is dit verstandig?

Er zijn verschillende redenen waarom je eigen laadpaal kopen een zeer verstandig idee is. Ga je een elektrische auto kopen of heb je er onlangs al één gekocht, dan kan het plaatsen van een eigen laadpaal thuis interessante mogelijkheden met zich meebrengen. Ga door met het lezen van de tekst hieronder zodat je kunt nagaan waarom het kopen van je eigen laadpaal wel verstandig is.

Laadpaal kopen voor slim opladen

Je kunt een laadpaal kopen als je je elektrisch voertuig op slimme wijze wilt opladen. Het is namelijk mogelijk om je laadpaal in te stellen op dergelijke manier dat je elektrische auto alleen tijdens de daluren opgeladen wordt. Op deze manier zal je van goedkoper stroomtarief profiteren aangezien het afnemen van stroom tijdens de piekuren veel meer kost. Dit is mogelijk dankzij het feit dat elektrische auto’s tegenwoordig optimaal kunnen communiceren met smart homes.

Profiteer van groene stroom

Ga je je eigen laadpaal kopen, dan profiteer je van groene stroom als je al een set zonnepanelen op je dak hebt liggen voor het opwekken van je eigen duurzame stroom. Hierbij kan het overschot aan opgewekte energie worden gebruikt om je elektrische auto op te laden zonder dat je gebruik van grijze stroom hoeft te maken. Je hoeft dan ook geen stroom meer bij de energieleverancier af te nemen en daarnaast ben je niet langer afhankelijk van de wisselende energieprijzen.

Je hebt altijd stroom

Zonder een eigen laadpaal moet je soms urenlang staan in lange rijen bij laadstations totdat je aan de beurt bent om je elektrische auto op te kunnen laden. Wil je je eigen laadpaal kopen, dan heb je altijd stroom tot je beschikking waardoor je je elektrische auto thuis kunt opladen wanneer je dit zelf wenst.

Je laadt je auto veiliger en sneller op

Laad je een elektrisch voertuig op aan een laadpaal, dan zal het voertuig veiliger en sneller worden opgeladen dan als het voertuig aan een normaal stopcontact wordt opgeladen. Wil je je eigen laadpaal kopen, dan profiteer je van een hoger laadvermogen en daarnaast is er geen kans op brandgevaar.

Je maakt geld met je eigen laadpaal

Koop een eigen laadpaal als je geld wilt verdienen. Je kunt je laadpaal namelijk openbaar maken door de paal op een gemakkelijk bereikbare locatie te plaatsen zodat eigenaren van elektrische auto’s hun voertuig kunnen opladen aan jouw laadpaal. Je laadpaal wordt toegevoegd aan de lijst met openbare laadpalen, waardoor de locatie van je laadpaal te zien is via een handige app op de smartphones van elektrische auto gebruikers. Daar komt nog bij dat je de kosten van de aanschaf van je laadpaal binnen 3 tot jaar vanzelf terugverdient aan de hand van de enorme besparingen en de verdiensten.

Wil je een laadpaal kopen om je elektrische auto op een slimme, snelle, veilige en op duurzame manier op te laden, dan maak je een verstandig besluit aangezien je op deze manier goed voorbereid bent op een duurzame en energiezuinige toekomst.