Nearshoring: hoe zet je jouw nearshore team op?

Dankzij nearshoring kunnen steeds meer bedrijven hun operaties efficiƫnter en meer winstgevend maken. Een bedrijf, groot of klein, is altijd op zoek naar betere oplossingen om hun bedrijf te laten groeien. Nearshoring is een van deze oplossingen. Wat deze methode inhoudt, wat het voor jouw bedrijf kan betekenen en hoe je dit kan realiseren, lees je verder in dit artikel.

Wat betekent nearshoring?

Wanneer een bedrijf deelneemt aan nearshoring, verplaatst het zijn handelingen of activiteiten naar landen in de buurt van het bedrijf. Nu vraag je je wellicht af waarom dit zo voordelig is voor een bedrijf? Dit komt omdat in de buurlanden de lonen vaak lager liggen dan het land waar het bedrijf gevestigd is. Dit betekent dat het bedrijf dezelfde of hogere kwaliteit aan service kan realiseren, terwijl het minder kost. Deze methode kan echter niet worden vergeleken met outsourcing. Bij outsourcing huurt het bedrijf een ander bedrijf of een andere expert in om een klus te klaren. Het is echter wel te zeggen dat deze twee erg vergelijkbaar zijn.

Het beste platform die jouw bedrijf helpt bij nearshoring

De complexiteit van nearshoring maakt het belangrijk dat je advies opzoekt voordat je begint aan het avontuur. Er zijn namelijk verschillende aspecten die het tot een succes maken of niet. Gelukkig staat Shoreteams voor je klaar om jou en jouw bedrijf te begeleiden door het hele proces. Met een contactboek van maar liefst over de 20 duizend gekwalificeerde developers en IT specialisten, weten ze exact wie jij nodig hebt om jouw bedrijf tot een succes te maken. 

De voordelen van nearshoring

De voordelen verschillen per bedrijf, maar komen altijd op hetzelfde neer. Je bedrijf gaat van start met dit proces omdat het zijn winst en zijn efficiƫntie wilt vergroten. Dit betekent dat je zekerheid wilt dat je de juiste mensen en het juiste land toevertrouwd voor de klus. Door gebruik te maken van het bovengenoemde platform, heb jij deze zekerheid. Zij hebben al het voorwerk al voor jou gedaan. Doordat ze al een hele database hebben aan geschikte partner en gespecialiseerd zijn binnen de technologie, weten ze exact wat jouw bedrijf nodig heeft. Doordat je met een land samenwerkt die dicht tot jouw thuisbasis is, zal je geen grote culturele verschillen merken, werk je in dezelfde of een redelijk gelijkwaardige tijdzone en is het goedkoper en gemakkelijker om controles uit te voeren op de nearshore locaties.

Kiezen voor offshore of nearshore?

Wanneer een bedrijf op zoek is naar een manier om nearshoring te realiseren, zal het eerst stil moeten staan bij de mogelijkheid van offshoring. Deze twee vormen lijken veel op elkaar, maar zijn aanzienlijk anders. Aangezien ieder bedrijf anders is, werkt voor het een offshore beter en voor de ander nearshore. Wanneer we het hebben over offshore, praten we over het verplaatsen van handelingen binnen het bedrijf naar een land wat verder weg is. Dit kan in een ander continente of een andere tijdzone zijn. Bij nearshoring praten we over een minder grote afstand. Het bedrijf verplaatst operaties naar een ander land wat aangrenzend of in de buurt ligt van het land van het bedrijf.