Debiteurenbeheer uitbesteden: meer tijd voor jou en je onderneming

Debiteurenbeheer uitbesteden is iets dat veel ondernemers doen. Toch kan het voelen als een grote stap, je geeft immers een belangrijk deel van jouw bedrijf uit handen. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe debiteurenbeheer uitbesteden werkt en hoe het een groot voordeel kan zijn voor jouw onderneming. 

Waarom debiteurenbeheer uitbesteden?

Debiteurenbeheer is een belangrijk financieel onderdeel van een bedrijf. Een slecht debiteurenbeheer kan leiden tot een slechte cashflow, en kan ertoe leiden dat je geld voor rekeningen of andere zaken tekort komt. Wat is debiteurenbeheer precies? En waarom zou je zo’n belangrijk deel van je onderneming uit handen geven? Debiteuren zijn klanten of bedrijven die al een factuur hebben ontvangen voor jouw dienst(en) of product(en), maar deze nog niet hebben betaald. Natuurlijk wil je het liefst dat deze facturen zo snel mogelijk betaald worden, maar helaas gebeurt dit niet altijd. In zulke situaties raak je vaak veel tijd kwijt terwijl je ervoor probeert te zorgen dat de factuur betaald wordt. Daarom kan het een goede keuze zijn om dit door iemand anders te laten doen, oftewel debiteurenbeheer uitbesteden. Bovendien ben je er op die manier altijd zeker van dat het geld daadwerkelijk betaald wordt. Soms garandeert de persoon of het bedrijf aan wie je het debiteurenbeheer uitbesteedt zelfs een termijn waarbinnen het geld op jouw rekening zal komen te staan.

Wat houdt debiteurenbeheer in?

Als je voor het uitbesteden van debiteurenbeheer kiest, hangt de werkwijze af van de persoon of het bedrijf dat je hebt gekozen. Sommige bedrijven zullen een percentage van de factuur vragen voor hun diensten, en bij andere bedrijven betaal je een vast bedrag. In ieder geval hoef je je zelf niet meer druk te maken over wanneer je rekeningen worden betaald, en houd je meer tijd over voor jouw bedrijf. Bovendien zal het bedrag dat de klant jou verschuldigd is altijd worden overgemaakt, zodat je altijd het geld ontvangt dat jij hebt verdiend. Nadat je een afspraak hebt gemaakt met een persoon of bedrijf aan wie je jouw debiteurenbeheer uitbesteedt, zullen zij contact opnemen met de klant en regelen zij de rest. 

Verschillende manieren van debiteurenbeheer uitbesteden

Verschillende bedrijven gebruiken verschillende manieren om jouw debiteurenbeheer uitbesteden mogelijk te maken. In het geval van Creditpartners wordt er speciale software gebruikt die ontworpen is om het proces van betaling zo spoedig mogelijk te laten verlopen. De software wordt wel altijd ingericht naar jouw specifieke geval, zodat je zeker weet dat dit de beste oplossing biedt. In plaats van software kan het proces uiteraard ook volledig handmatig worden afgehandeld, maar vaak biedt dit niet zo veel voordelen als de eerste optie. De software maakt het proces van het betalen van facturen namelijk niet alleen veel makkelijker voor jou, maar ook voor je klant. Zij vinden op deze manier alle eventuele facturen die ze jou nog moeten betalen terug op één plek, zodat deze duidelijk georganiseerd en gemakkelijk te overzien zijn. Lees meer over de software voor het debiteurenbeheerproces op de pagina over dit onderwerp.