Kerstpakketten, bestel ze niet te laat

Ze zijn niet weg te denken in de laatste maand van het jaar: kerstpakketten. De traditie begon twee eeuwen terug. Boeren beloonden hun knechten aan het einde van het jaar met een mandje vol lekkers voor een jaar lang hard werken. Die traditie heeft niet alleen standgehouden maar is zelfs flink versterkt. Zelfs de belasting is vriendelijk voor werkgevers die hun werknemers een extraatje voor de kerst willen geven. Dit allemaal vanuit de gedachte dat een geschenk goed doet en een blijk van waardering is.

Dozen vol hapjes

Er wacht dan ook een schone taak elk jaar voor de medewerkers van bedrijven en organisaties die verantwoordelijk zijn voor de kerstpakketten. Want je kent natuurlijk je eigen smaak. Maar je kiest feitelijk voor heel veel collega’s wat er dit jaar uit de cadeaudoos wordt gehaald. Eten en drinken blijft de grote gemene deler. Veel pakketten zijn in allerlei categorieën en thema’s te verkrijgen. Maar bijna altijd vormen drankjes en hapjes de basis. Door de decennia heen is gebleken dat uitpakkers van een kerstpakket iets te drinken en erbij te snaaien verwachten.

Kerstpakketten geheel naar eigen smaak

Tegenwoordig kun je als bedrijf kerstpakketten laten samenstellen waarbij je je eigen imago meeneemt. Dozen met je logo erop, bijvoorbeeld. Of zelfs de verpakkingen van de producten in die doos vormgegeven in je bedrijfskleuren. Perfect afgestemd maatwerk is vaak al mogelijk bij een bestelling vanaf 1000 pakketten. Je kunt dan exact zelf bepalen welke cadeaus er in het pakket komen. En ook welke ‘look’ die moeten krijgen en… in welke verpakking ze komen. Normaliter is dat een doos, maar het kan net zo goed een fraai blik zijn of een ander type container. Kerstpakketten makers gaan graag met je rond de tafel voor zo’n gepersonaliseerd kerstpakket.

Laat je personeel zelf kiezen!

We leven in een tijd waarin smartphone en computer ons dagelijks online zetten. Het is dan ook logisch dat kerstpakketten ook een online-vervolg hebben gekregen. Een van de online cadeau concepten is bijvoorbeeld een giftcard, een prachtig vormgegeven cheque die je met kerst aan je medewerkers geeft. Zij kunnen met de code op die cheque en een puntensysteem (afhankelijk van de prijs die je wilt betalen) zelf online een kerstpakket samenstellen. Een heel vriendelijke manier van kerstpakket geven want iedereen heeft zijn of haar eigen lekkernijen. En zo stelt je medewerker dan een pakket samen dat maximaal zijn of haar eigen genoegens vervult. Je kunt vaak kiezen uit meer dan duizend producten!

Kerstpakketten in leuke ambiance uitdelen

Een leuke tip: benut het uitdelen van een kerstpakket bij het organiseren van een jaarlijkse kerstborrel of een leuke bedrijfs kerstmarkt. Zo creëer je een speciaal momentje van de zaak. Bestel wel tijdig de relatiegeschenken. Dat kan al maanden van tevoren, zo weet je zeker dat een pakket naar jouw thema nog op voorraad is. Heb je veel thuiswerkers onder je personeel? Geen punt, laat een deel van de pakketten op kantoor of bedrijf afleveren. De rest verstuurt het kerstpakketten centrum extra goed verpakt naar alle adressen van de thuiswerkers.